Sorozatos addikciók

Rég volt már szó sorozatokról, de most muszáj megint elszakadnom a könyvektől, hiszen mindjárt kezdődik az őszi sorozatdömping. Egyre rendszertelenebbül nézek sorozatokat, van, amit elkezdek, aztán 1-2 rész után abbahagyok, aztán van, amit csak akkor kezdek nézni, amikor már minden rész kijött, hogy aztán egyben ledarálhassam az összeset. Nézzük sorban az áldozatokat, milyen folytatásokat várok, és milyen újdonságokra vagyok kíváncsi.


Legnagyobb kedvencem idén a Homeland volt, mondjuk ezt is akkor fedeztem fel, amikor már lement az összes rész, és két nap alatt végignéztem. A szereplők egytől egyik fantasztikusan jók, mondjuk már alapból ez a felállás -Claire Danes, Damian Lewis, és Mandy Patikin együtt- is azt ígéri, hogy figyelemreméltó sorozatot kapunk. Meg kell szokni a ritmusát, ugyanis nagyon lassú, és karakterközpontú (még jó, ennyi zseniális színészt kár lenne kiaknázatlanul hagyni), kevés a tényleges akció. A két szálon futó sztori röviden és spoilermentesen annyi, hogy egy nyolc éve eltűnt amerikai tengerészgyalogost (Lewis) találnak meg Irakban; eközben egy kissé öntörvényű CIA ügynök (Danes) fülest kap, hogy újabb terrortámadás készül az Egyesült Államok ellen. Nem egy klasszikus nyomozós sorozat, persze az is van benne, de sokkal inkább dráma. Szeptember végén kezdődik a második évad, legszívesebben belinkelném a trailer-ét, mert hidegrázósan jó, de közben iszonyú spoileres is, szóval inkább marad az első évad trailer-e.


Tavaly azt írtam a One Upon a Time-ról, hogy nem tetszenek a szereplők, de a történet érdekesnek tűnik. Ezt még mindig fenntartom, Jennifer Morrison botrányosan irritáló fejszerkezete erősen rányomja a bélyegét szerencsétlen sorozatra, viszont nagyjából az első évad közepétől jelentősen javult a részek minősége, és új, szimpatikus szereplők is megjelentek (Sebastian Stan!!!), így aztán a végére sikerült megszeretni. És az az évadfinálé! Jelenleg azt hiszem magyarul is elkezdték adni valamelyik csatornán, ne csüggedjetek, ha az első pár rész még annyira nem jó, mert utána indul be igazán. Második évad szintén szeptember végén érkezik. 


Szintén új kedvenc a HBO-s Girls, Lena Dunham sorozata. Huszonéves kapunyitási pánikkal küzdő lányok, jó zenék, és eszméletlen vicces dialógusok jellemzik. Bájosan idétlen olyan bárkivel megtörténhetne sztorikkal és szerethető szereplőkkel. Szerencsére a lányok teljesen átlagosak, nem a legszebbek, nem a legvékonyabbak, nem a legokosabbak és még különleges képességük sincs, csak jó humorérzékük. Lehet azért tetszik ennyire, mert az én korosztályom problémái állnak a középpontban, egy 30-as vagy 40-es már nem talál benne semmi érdekeset. Egy belenézést mindenképp megér, az első rész után el lehet dönteni, hogy bejön-e a stílusa, vagy nem. Eddig egy évad ment le, a következő jövő év elején kezdődik.


Várós újoncok közé tartozik J.J. Abrams új sorozata, a Revolution. A Földön mindenhol megszűnik az áramellátás, ennek következtében teljesen átalakul a társadalom. Középpontjában egy család áll, amúgy ilyen misztikus-posztapokaliptikus történet. Remélem nem lesz annyira rejtélyközpontú, mint a Lost, mert akkor hamar meg fogom unni. A trailer mindenesetre érdekesnek tűnik.


 És amiből nem lett sorozat: Joe Hill Locke & Key képregényéhez a Fox készíttetett pilot-ot, aztán mégsem vették meg, pedig Mark Romanek rendezte és első ránézésre nem tűnik rossznak. Viszont az kétségtelen, hogy az idilli trailer elég megtévesztő és igazából nem túl családbarát dark fantasy-horror. Volt szó róla, hogy esetleg valamelyik másik csatorna átveszi, aztán nem tudom, mi lett a dologból. A képregényekről jövő héten remélhetőleg ajánló is lesz.


Ti milyen sorozatokat néztek az új szezonban? 

3 Megjegyzések

  1. gáz vagyok. ez valami gyermekkori fel-feltörő emléknek köszönhető: DALLAS! : D meg persze a The Big Bang Theory, ami szívemcsücske (:

    VálaszTörlés
  2. ugye? néha én is megboztánkozom magamon! : DD

    VálaszTörlés