Mirror, mirror on the wall...

Hollywood rákattant Hófehérkére, de annyira, hogy rögtön két filmet is csinál róla. Először felhúztam a szemöldököm, hogy mégis minek? Aztán kijött a két trailer, és kicsit változtatnom kellet a korábbi véleményemen, és most nem is tudom eldönteni, hogy melyiket várom jobban.

Snow White and the Huntsman

Az egyetlen bajom ezzel a filmmel, hogy utálom a benne szereplő színészeket. Chalize Theron az Oscarja óta nem csinált normális filmet, Kristen Stewart-nak meg bárhogy küzd, csak egy arckifejezése marad. Nem hittem, hogy el tudok vonatkoztatni ezektől, de a trailert látva sikerült. Dark fantasys Hófehérke, kisebb-nagyobb változtatásokkal, de remekül visszaadja a Grimm mesék horror-világát (mert szerintem eredetiben is elég durva mese a Hófehérke, én például sose szerettem). Ott nyert meg magának, amikor Charlize királynője kiemelkedik a tejfürdőből, és amikor a tükör életre kel, és lemászik a falról. Borzongatós, már most imádom, és remélem, hogy Kristen nem fog benne sokat szerepelni :P


Mirror, Mirror

Második versenyzőnk egy klasszikusabb, mesésebb világba repít, ahol aztán a szereplők groteszksége az Alice Csodaországbannal vetekszik. Az itteni színészek sokkal szimpatikusabbak, és ami a legfontosabb, hogy Tarsem Singh rendezte, aki a Zuhanást (sokan kritizálták a kosztümöket, hogy ez túl sok, de azoknak ajánlom, hogy nézzenek kicsit utána Singh munkásságának). Nem veszi olyan komolyan magát, mint a másik Hófehérke, nekem közben a Csillagpor, meg az Alice jutottak eszembe, és tök jó látni, hogy Julia Roberts végre megint jó, és vicces egy szerepben.

Továbbra se tudok dönteni, mindkettőt látni akarom! Az elsőnél félek kicsit, hogy a látvánnyal próbálják ellensúlyozni a kevésbé jó színészeket, és hogy Charlize Jack Sparrow módra kisajátítja a filmet. Most ti jöttök, melyik Hófehérkét várjátok jobban?

6 Megjegyzések

  1. Így a trailerek alapján egyértelműen a Mirror, Mirror a várósabb.
    Egyszerűen nem tudom túltenni magam azon, hogy Kristen még csak nem is fekete hajú. Legalább befestették volna neki, vagy valami.
    És egyébként is. A csúszómászó tükrön kívül... hát nem sok érdekes újítás látszik. Persze mindkettő meg lesz tekintve valószínűleg, de ha csak egyet lehetne választani, akkor egyértelműen a Mirror, Mirror lenne az. :)
    (Pedig ez a film a posztodig egyáltalán nem is érdekelt. ;))

    VálaszTörlés
  2. Kristen a legmulatságosabb színésznő, most is csak tátog, mint a hal. :) Viszont zúzósabbnak tűnik az a verzió, úgyhogy utálom a szereposztókat. A másiknál meglepődtem Julia Robertsen, hát ott meg pont az nem tetszik, hogy olyan komolytalan. Vagy mindkettőt megnézem majd, vagy egyiket sem. :)

    VálaszTörlés
  3. Én már nagyon régóta kíváncsi vagyok mindkettőre. A Mirror Mirrornál már mikor megláttam a promo képeket tudtam, hogy imádni fogom. Most már biztos vagyok benne, és szerintem egyáltalán nem sok a díszlet, pont mesébe illő. A másikra is kíváncsi vagyok, de Kristen és a páncél miatt idegenkedtem, de én is imádom a trailerét. Már csak az a kérdés, hogy nem lőttek e le mindent az előzetesben. Amúgy így az előzeteseket elnézve a két mostoha egyaránt kisajátítja a filmet:P

    VálaszTörlés
  4. @gretty: ha Kristennel csak a haja lenne a gond, örülnék :D de tény, hogy így vicces a hair black as night monológ. Örülök, hogy sikerült felkelteni az érdeklődésedet :)
    @Zenka: nekem pont az tetszik :P
    @Norin: én is tudtam, hogy imádni fogod :) megnyugtató, hogy Kristent senki sem szereti :D nekem a zenéje tetszik a snow white and the huntsman-nek, kicsit olyan inception-ös

    VálaszTörlés
  5. Utóbbira szavaznék, Roberts sokoldalúbb, jobb. Ráadásul a Pretty Womannek is olyan Hófehérke fílingje volt:)
    Ildy

    VálaszTörlés
  6. Így sokadik megnézés után én is inkább a Mirror-ra szavazok, az idei dark fantasy-s Piroska is jónak nézett ki trailer alapján, aztán vállalhatatlanul rossz film kerekedett belőle.

    VálaszTörlés